Доставка їжі у Львові з 11:00 до 01:00

Додаткова інформація

BLOG

Доставка суші Львів OKADA нарешті відкрита!

У Львові відкрилась перша справді японська доставка суші. Професіонали OKADA розробили меню страв, опираючись на культуру приготування суші в Японії. Всі страви готуються в точній відповідності технологічним картам, без замін інгредієнтів. Великі порції та ретельно розроблені страви – гарант того, що наші клієнти завжди задоволені як смаком, так і кількістю.

Вся продукція перед тим, як потрапити на Ваш стіл, проходить контроль кухарів під постійним наглядом шеф-кухаря. OKADA використовує виключно свіжі, сертифіковані та екологічно чисті продукти – жодної хімії.

Ми категорично проти заготовок – будь-яке ваше замовлення готується з-під ножа наших професіоналів. OKADA закохана в японську кухню та, як і Ви, знає, що така кухня має бути виключно високої свіжості.

Доставляємо суші та хороший настрій по Львову і області з 13:00 по 03:00

Історія виникнення суші

  • Поява перших суші
    Наредзусі — перші суші, історія виникнення яких налічує більше 18-ти століть. Вони кардинально відрізнялись від сучасного уявлення суші як смаком, виглядом, так і способом приготування.
    Тоді страва складалась лише з маринованої риби й була доступна тільки знатним особам. Маринад отримували внаслідок рису, що перебродив, а рис викидали. Маринадом повністю покривали рибу, перекладаючи її сіллю, далі залишали в дерев’яних бочках бродити під пресом на декілька тижнів.
    До кінця XVI століття в країні з’явилася нова технологія під назвою “
    наманаре“. Суть її полягала в тому, що рибу не піддавали повній консервації, залишаючи рис їстівним. Таким чином, саме японці заклали традицію споживати його разом з рибою, що зробило суші доступними для бідних верств населення.
  • Розвиток традиційної техніки приготування суші
    Сучасні суші, популярні сьогодні у більшості країн світу, беруть свій початок у
    XVII столітті. Процес маринування значно скоротився з появою в цей період рисового оцту.
    Торгівля 
    хаядзусі, що означало “швидкі суші” із-за додавання в них оцту, активно велася у багатьох містах Японії. Аж до XIX століття ця традиція приготування та подання страви не мінялася.
    Родоначальником традиційної техніки став 
    Ханая Ехей. Він був відомим ресторатором, який розпочинав свій шлях працюючи розносником і підмайстром при майстрові суші. Заслугою його стало створення нігірі, які широко поширені нині.
    Нововведенням стало використання в суші сирої риби, японського хріну васабі, омлету 
    тамаго і різних маринованих продуктів. Рис як і раніше приправлявся оцтом, але був довгастими кульками, які Ехей ліпив
  • Етимологія назви японських суші
    Історія виникнення оригінальної назви суші йде своїми коренями в далеке
    III століття до н. е. Прадавній китайський словник того періоду давав визначення ієрогліфу, що дослівно означає “зроблений з риби”.  Через 100 років цей ієрогліф трактували вже по-різному, але одне значення міцно увійшло до основи назви японських суші. Правильною вимовою рисових кульок з морепродуктами японці рахують “суси“. Слово “суші” прийшло до нас від Америки, де новомодне тоді блюдо писалося англійською мовою як “sushi”.
  • Популяризація суші
    Початок XX століття став переломним в історії Японії. Руйнівний землетрус 1923 року змусив жителів покинути свої рідні міста. Переселення японців в інші країни послужило швидкому зростанню популярності суші в Америці, Англії 
    й Європі. З того часу суші стали невіддільною частиною епохи фастфуду, подавались не лише в закритих закладах, але і доставлятись додому.
    Історія ролів розпочалася у 1970-х роках, коли в одному ресторані Лос-Анджелеса, кухар захотів здивувати відвідувачів. Він змінив технологію приготування класичних суші та створив рулетики з рису, морепродуктів й овочів 
    в якості начинки. Такий варіант подання традиційного блюда більше відповідав смаковим перевагам американської публіки.

Японська кухня настільки запала в душу, що з 1980 року в різних країнах стали всюди відкриватися спеціалізовані ресторани й суші-бари. Проте говорити про завершальну стадію поширення східних звичаїв ще рано. Кожного року з’являються усе нові види ролів і суші, а в меню ресторанів раз у раз з’являються страви Японії, приготовані по прадавнім традиціям.